Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färsbiffar med timjan på rotsaksbädd

Annons

För 4 personer
600 g köttfärs, gärna blandfärs
1 ägg, 1 msk finhackad, färsk timjan
salt och peppar, smör och rapsolja
Till såsen:
2 dl vatten, 1 dl mager grädde
1 msk koncentrerad kalvfond
maizena, salt och peppar
Tillbehör:
800 g fryst rotsaksblandning eller wokgrönsaker, färska örter
Blanda köttfärs med ägg, timjan, salt och peppar. Forma och stek fyra biffar i lika delar smör och rapsolja för smakens skull. Koka upp vatten, grädde och kalvfond. Red med maizena och sjud såsen fem minuter.
Värm rotsaksblandningen i stekpanna eller ugn med några droppar rapsolja. Krydda med salt och peppar. Lägg upp rotsakerna i botten och biffarna ovanpå. Slå sås runt, garnera med grönt och servera med eller utan potatis.

Mer läsning

Annons