Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färsbiffar New Orleans

Annons

För 4 personer

600 g köttfärs, 100% nöt

1 stort ägg,

1 msk konc. kalvfond

1/2 tsk rökt salt eller liguid smoke

1 finhackad chili,

smör och rapsolja

Att äta till:

3 dl kallt, kokt ris

1 burk kidneybönor, ca 400 g

1 gul lök, 1 gul paprika

2-3 stjälkar blekselleri

1 chili, blandade blad

1. Blanda köttfärs med ägg, fond, rökt salt alternativt liquid smoke (rökkryddat salt alt. flytande röksmak som finns i välsorterade affärer) och finhackad chili.

2. Skala och hacka gul lök tillsammans med paprika och blekselleri. Finhacka chilin. Stek först riset i olja någon minut innan lök och övriga grönsaker, inklusive avspolade kidneybönor, blandas ner i pannan. Låt allt steka samman under 2-3 minuter. Ta upp och håll risblandningen varm under folie.

3. Torka ur pannan och stek biffarna cirka 3 minuter per sida i mör och rapsolja i medelvarm panna. Lägg riset som bädd med biffar och grönt ovanpå.

Mer läsning

Annons