Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färsjärpar med pasta och grädde

Annons

För 4 personer
30 minuter
600 g köttfärs, 100% nöt
4 msk veteströbröd
1 dl rödvin alt. vatten
2 ägg
2 msk finhackad gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk timjan
1 tsk konc. kalvfond
salt och peppar
smör och rapsolja
2 dl grädde
2 dl vatten
1 msk konc. kalvfond
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
1 tsk soja
Att äta till:
pasta
ruccolasallad

Gör så här:
1. Blanda veteströbröd med vin alt. vatten, ägg, finhackad gul lök, riven vitlöksklyfta, hackad timjan och kalvfond. Arbeta i köttfärsen och smaka av med salt och peppar.
2. Forma järpar som steks 7-8 minuter i lika delar smör och rapsolja med flera vändningar. Därefter tillsätts grädde, vatten och fond i pannan och allt får sjuda ihop under ett par minuter. Lyft upp järparna, smaka av skyn med soja och red lätt med majsstärkelse löst i vatten. Låt såsen sjuda i några minuter till. Salta och peppra.
3. Servera järparna med pasta och slå sås över. Toppa med pepprig ruccolasallad.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons