Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färsk tortellini med svamp- och baconsås

Annons

För 4 personer
15 minuter
2 paket färsk tortellini, gärna med svampfyllning
Till såsen:
200 g färska champinjoner
1 liten gul lök
smör och rapsolja
1 paket bacon (140 g)
2 dl grädde
3 dl vatten
1 msk konc. kycklingfond
1 tsk finhackad färsk rosmarin
1 tsk vitvinsvinäger
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
salt och peppar
Att äta till:
ärter
körsbärstomater

Gör så här:
1. Skiva svampen ganska grovt. Skala och finhacka den gula löken. Skär baconskivorna i strimlor. Stek allt några minuter i lika delar smör och rapsolja.
2. Koka upp grädde, vatten och fond. Red av med majsstärkelse löst i vatten och sjud såsen i 5 minuter. Mot slutet vänds svamp- och baconblandningen ner i såsen. Smaka av med finhackad färsk rosmarin, några droppar vitvinsvinäger, salt och peppar.
3. Tortellinin kokas i lättsaltat vatten. Kolla på förpackningen och var noga med koktiden. Tippa upp tortellinin i durkslag och ruska bort allt vatten. Servera dem med sås, lättkokta ärter och körsbärstomater.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons