Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fibrexpanerad kotlett med svampsås

Annons

För 4 personer
600 g benfri fläskkotlett i tunna skivor, 1 dl fibrex
smör och rapsolja
salt och peppar
Till såsen: 1 liten gul lök
200 g färska champinjoner
smör, 2 dl mager grädde
2 msk vatten
1 knapp msk konc. kycklingfond
maizena till redning
Skär kotlettköttet i centimetertjocka skivor. Vänd skivorna i fibrex. Salta och peppra lätt. Fortsätt med såsen. Skiva svampen, hacka löken och stek svamp och lök i smör någon minut. Lägg över till kastrull, slå på grädde och vatten. Koka upp och red av med maizena. Krydda med fond och sjud 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Under tiden steks fibrexkotletterna i lika delar smör och rapsolja. Serveras med sallad, färsk timjan och stekt, förkokt potatis.
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons