Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fisk- och skaldjurssoppa med saffran

/
  • Med hålslev och lite tålamod kan man lägga upp en fisksoppa på ett läckert sätt.

Annons

För 4 personer
25 minuter
400 g torskfilé
1 kuvert saffran, 0,5 g
1 krm salt
1/2 dl finhackad gul lök
1/2 dl finhackad färsk fänkål
1/2 dl finhackad blekselleri
1/2 dl fint strimlad morot
1 tsk finhackad chili
olivolja
8 dl vatten
2 dl torrt vitt vin
2 tärningar fiskbuljong
salt
Att äta till:
4 pilgrimsmusslor
färsk timjan

Gör så här:
1. Blanda saffran och salt i en liten skål. Fräs finhackad gul lök, fänkål, blekselleri och chili samt strimlad morot med 1 msk olivolja i en kastrull. Pudra över saffranblandningen och späd med vatten och torrt vitt vin. Lägg i fiskbuljongtärningar, koka upp och sjud därefter i 5 minuter.
2. Dela fisken i mindre bitar. Lägg bitarna i soppan och sjud dem under lock i 3 minuter. Smaka av med salt.
3. Pensla pilgrimsmusslorna med olivolja och stek dem 30 sekunder per sida i het panna. Lägg med hålslev upp grönsaker och fisk i mitten på ganska stora, djupa tallrikar. Fördela soppan runt och toppa med pilgrimsmussla och timjan.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons