Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fisk på danskt vis

Annons

För 4 personer
40 minuter
600 g torskfilé
3 msk vetemjöl
3 äggvitor
2 dl veteströbröd
salt och peppar
rapsolja
Till såsen:
3 äggulor
1 tsk Dijonsenap
3 dl rapsolja
1/2 tsk vitvinsvinäger
3 msk finhackad pickels
1 tsk smulad dragon
1/2 tsk curry
Att äta till:
skalade räkor
rostad lök
kokt potatis
ärter
citron

Gör så här:
1. Separera äggen. Vispa äggulorna (spara vitorna) med Dijonsenap till pösig smet. Tillsätt oljan, först droppvis, sedan i fin stråle under konstant vispning. Smaksätt såsen med vinäger, finhackad pickels, dragon och curry.
2. Dela fisken i 4 portionsbitar. Salta och peppra lätt och vänd bitarna i vetemjöl, uppvispad äggvita och ströbröd. Stek fisken i rikligt med rapsolja så att den får knaprig yta.
3. Servera fisken med remouladsåsen, skalade räkor, rostad lök, citron och kokt potatis. Lättkokta ärter är bästa grönsaken till den här rätten.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons