Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fiskburgare

Annons

För 4 personer
400 g lax, 200 g hokifilé
2 äggvitor
1 tsk koncentrerad hummerfond
salt, peppar, rapsolja till stekning
Till dressingen:
1 dl matlagningsyoghurt
1 msk hackad dill
salt och vitpeppar
Till servering:
blandad sallad, ljusa portionsbröd
Se till att fisken är helt skinn- och benfri. Kör till slät färs i matberedaren. Knäck i äggvitorna, tillsätt hummerfond, salta och peppra lätt och kör några sekunder till.
Blanda dressingen och förbered salladen. Värm stekpannan och slå i olja. Klicka ut fiskfärsen och forma fiskburgare direkt i pannan. Stek ett par minuter på medelvärme innan burgarna vänds. Stek andra sidan ungefär lika länge. Värm bröden i och grunda med sallad. Lägg i fiskburgare och avsluta med dressing. Serveras med morotsstavar.
Dan Strandqvist

Mer läsning

Annons