Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fiskfärsbiffar med stuvad spenat

Annons

För 4 personer
400 g fiskfilé, hoki, sej eller liknande vitfisk, 50 g kallrökt lax
3 msk grädde
2 äggvitor, tsk salt
1 knivsudd cayennepeppar
smör till stekning
Till spenatstuvningen:
300 g hackad spenat
4 dl vatten, 1 dl grädde
1 msk hackad gräslök
1 tsk konc. kycklingfond
maizena till redning, salt, peppar
Finhacka den benfria fisken, både vitfisk och rökt lax, i matberedare alternativt mixer eller kvarn. Blanda färsen med grädde, äggvita och kryddor. Forma fyra biffar. Stek biffarna i medelvarm panna i 4-5 minuter per sida. Lägg spenaten i kastrull. Tillsätt vatten och låt allt tina och bli varmt. Tillsätt grädde, gräslök och fond. Koka upp och red av med maizena löst i vatten. Sjud fem minuter och smaka av.
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons