Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fisklasagne

Annons

För 4 personer

färska lasagneplattor

500 g rödspättsfilé

2 msk vetemjöl

salt och peppar

smör och rapsolja

Till skaldjurssåsen:

2 msk smör

2 1/2 msk vetemjöl

4 dl vatten, 2 dl grädde

1 tärning fiskbuljong

1/2 msk grönsaksbuljongpulver

3 msk hackad dill

1 tsk vitvinsvinäger

200 g skalade räkor

Till ostsåsen:

2 msk smör, 2 msk vetemjöl

6 dl mjölk

3 dl riven ost

1. Dela fisken i större bitar som saltas, peppras och vänds i vetemjöl. Stek bitarna i en halv minut per sida i lika delar smör och rapsolja.

2. Fräs smör och vetemjöl i en kastrull. Späd med vatten och grädde till en slät sås. Tillsätt buljong, både tärning och pulver, och låt såsen sjuda i 5 minuter. Smaka av med hackad dill, vinäger, salt och peppar. Ta kastrullen från värmen och vänd ner räkorna.

3. Fräs smör och vetemjöl i en ny kastrull. Späd med mjölk och sjud såsen i 5 minuter. Smaka av med riven ost, peppar och eventuellt lite salt.

4. Smöra en ugnsfast form och grunda med ostsås följt av fisk, skaldjurssås och en lasagneplatta. Lägg tre lager, avsluta med ostsås. Grädda mitt i 175 graders ugn i cirka 30 minuter.

Mer läsning

Annons