Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fiskpiccata med linscouscous

Annons

För 4 personer
25 minuter
400 g hokifilé
2 ägg
1 dl riven parmesanost
1/2 tsk paprikapulver
2 msk vatten
1/2 tsk salt
1/2 krm vitpeppar
1 dl vetemjöl
smör och olivolja
1 burk tomatsås (pastasås)
Till linscouscousen: 3 dl fullkornscouscous, 1 dl röda linser, 2 1/2 dl vatten, 1 msk olivolja, 1/2 tsk salt.

Gör så här:
1. Vispa äggen med fint riven parmesanost, vatten och kryddor.
2. Koka upp vatten. Salta, lägg i linserna och sjud 10 minuter under lock. Vänd därefter ner couscousen och tillsätt olja. Ta kastrullen från värmen och låt couscousblandningen dra några minuter under lock. Värm tomatsåsen.
3. Se till att fiskfiléerna är helt skinn- och benfria. Vänd dem först i vetemjöl och sedan i äggsmeten. Lägg fisken direkt i medelvarm panna och stek i lika delar smör och olja. Stek fiskpiccatan varsamt 2 minuter per sida.

Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons