Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fläsk i dubbel curry

/
  • Krispiga grönsaker, spännande smaker och snabbt på bordet är tre bra egenskaper som präglar fläskwoken med dubbel curry.

Nu är julhelgen definitivt historia. Smaklökarna har fått sitt vad gäller sill för en tid framöver. Testa en snabblagad wok med strimlad fläskkotlett, massor av grönt och två sorters curry.

Annons

Fläsk i dubbel curry
För 4 personer
20 minuter

500 g färsk fläskkött, benfri kotlettrad alt. skivad picknickbog
rapsolja
1 stor gul lök
1 röd paprika
100 g haricots verts
100 g broccolibuketter
50 g sockerärter

Till smaksättning:
1 tsk färskriven ingefära
1 tsk röd currypasta
1 tsk grön currypasta
1 tsk kinesisk soja
1 msk rapsolja
1 msk vitvinsvinäger
salt

Att äta till:
ris
thaibasilika
bladpersilja

Gör så här:
1. Skär bort onödigt fett från köttet. Strimla köttet fint. Skala och strimla den gula löken samt strimla paprikan.
2. Blanda riven ingefära med röd och grön currypasta, soja, olja, vinäger och en nypa salt.
3. Stek först köttet i enbart olja. Efter någon minut tillsätts lök och paprika, efter ytterligare någon minut övriga grönsaker. Stek allt någon minut innan kryddblandningen tillsätts. Stek ihop allt någon minut innan rätten bjuds garnerad med thaibasilika och bladpersilja. Ris är bästa tillbehör.

Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons