Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fläsk på sydkinesiskt vis

/
  • Fläskkött i sötsur sås har sina rötter i det sydkinesiska köket. Nu finns rätten över hela världen.

Annons

För 4 personer
35 minuter
400 g benfri kotlettrad
1 paprika
1 gul lök
1 knippa salladslök
2-3 tomater
1 tsk socker
1 msk soja
rapsolja
Till såsen:
3 dl vatten
1 tsk konc. kycklingfond
1 msk sherry (kan uteslutas)
1 msk soja
1 msk vinäger
1 msk socker
salt och peppar
majsstärkelse
Att ta till:
ris
blandade salladsblad

Gör så här:
1. Skär köttet i mindre bitar. Blanda soja och socker och slå det över köttet. Skär även paprika, lök, salladslök och tomater i bitar och lägg i en skål för sig.
2. Koka upp vatten och tillsätt kycklingfond, sherry, soja, vinäger och socker. Red lätt med majsstärkelse. Sjud sakta i 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer vinäger eller socker beroende på hur stark man vill ha såsen.
3. Stek köttet med marinad och allt 3-4 minuter i rapsolja. Därefter tillsätts grönsakerna och allt får steka ytterligare ett par minuter. Avsluta med att slå den förberedda såsen över kött och grönsaker. Lägg upp och servera ris och blandade blad till.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons