Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fläskfilé från förr

/

Annons

Mormors rimmade fläskfilé

För 4 personer

35 minuter + 2-3 dygns rimning

700 g fläskfilé, 1 msk salt, 1 msk socker,

2 tsk senapspulver, smör och rapsolja,

3 dl vatten, 2 dl grädde, 1 tsk soja, 1/2 dl madeira (om man vill), 2 msk hackad persilja.

Att äta till: Broccoli- och/eller blomkålsbuketter, minimorötter, kokt potatis.

Gör så här:

1. Blanda salt, socker och senapspulver. Putsa bort synligt fett från köttet och gnid in kryddblandningen. Täck med plastfilm och ställ kallt. Vänd köttet 2-3 gånger per dygn och låt det ligga i åtminstone 2, men gärna 3 dygn, innan tillagning.

2. Bryn köttet utan att torka av kryddorna i lika delar smör och rapsolja i en stekgryta. När köttet fått färg runt om tillsätts vatten och värmen sänks. Låt köttet bräsera (sjuda i lite vätska) under lock i 20 minuter.

3. Lyft upp köttet och späd vätskan i grytan med grädde, soja och madeira. Skiva upp köttet och lägg på fat. Slå såsen över och avsluta med hackad persilja. Serveras med lättkokta grönsaker och kokt potatis.

Mer läsning

Annons