Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fläskfilé med gräddstuvade kantareller

Annons

För 4 personer
35 minuter
600 g putsad fläskfilé
salt och vitpeppar
smör och rapsolja
Till svampstuvningen:
1/2 liter färska kantareller - eller mer
1 liten gul lök
3 dl grädde
1 dl vatten
2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
1 tsk koncentrerad kantarellfond (kan uteslutas)
Att äta till:
stekt potatis
blandad sallad

Gör så här:
1. Putsa svampen. Ta bort skadade delar. Skär svampen i bitar. Skala och finhacka löken. Fräs svamp och lök med ganska lite smör i stekpannan. Svampen ska ånga av och nästan se ut att torka innan pannan lyfts av spisen.
2. Koka upp grädde och vatten. Red av med majsstärkelse till stuvning som får sjuda under omrörning i 5 minuter. Vänd ner svamp och lök samt smaksätt eventuellt med koncentrerad kantarellfond. Salta och peppra.
3. Skär köttet i 3 centimeter tjocka skivor. Banka ut bitarna, salta och peppra samt stek dem ett par minuter per sida i lika delar smör och rapsolja. Servera med stekt potatis och blandad sallad.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons