Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fläskfilé med heta nudlar

Annons

För 4 personer
15 minuter
250 g torkade äggnudlar
500 g fläskfilé
1 msk fisksås
2 msk ostronsås
1/2 tsk torkad, flisad chili
2 msk brunt farinsocker
1 dl vatten
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 bit purjolök
rapsolja
Att äta till:
färsk koriander
blandade blad

Gör så här:
1. Koka upp vatten med lite salt. När vattnet kokar lyfts kastrullen från spisen och äggnudlarna läggs i. Vänta 2 minuter innan vattnet silas av.
2. Koka upp fisksås, ostronsås, torkad chili och farinsocker med 1 dl vatten.
3. Putsa och skär fläskfilén i ett par centimeter grova strimlor. Skala och skär den gula löken i klyftor och purjolöken i strimlor. Hetta upp en wok- eller stekpanna, tillsätt olja och stek gul lök, purjolök och riv i vitlöken. Lägg i köttstrimlorna, vänd runt och slå på såsen från punkt 2. Woka under omrörning tills köttet är genomstekt, cirka 3 minuter.
Stek nudlarna i olja och lägg som grund på tallrikar. Täck med blandade salladsblad och toppa med kött, sky och koriander.
Dan Strandqvist/TT Spektra

Mer läsning

Annons