Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fläskfilé med kantareller

/
  • Portionsstekt fläskfilé med lökbrynta kantareller, lätt att laga och underbart gott att äta.

Annons

För 4 personer, 35 minuter

600 g fläskfilé, smör och rapsolja,
salt och vitpeppar
Till rödvinsskyn:
3 dl vatten, 2 dl rödvin
1 1/2 msk konc. kalvfond
salt och vitpeppar, 1/2 tsk socker
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
1 msk soja
Till kantarellerna:
150 g fina kantareller
1 liten röd eller gul lök
salt och vitpeppar
smör
några blad salvia

Gör så här:
1. Koka upp vatten och rödvin i en kastrull. Tillsätt koncentrerad kalvfond och red av med majsstärkelse löst i vatten. Rödvinsskyn ska vara lätt simmig.
2. Sjud skyn 5 minuter. Färga skyn med soja och smaka av med salt, vitpeppar och lite socker.
3. Putsa och skär köttet i 4-5 centimeter breda bitar som bankas ut lätt. Stek köttet i lika delar smör och rapsolja 2-3 minuter på vardera sidan. Salta och peppra först efter det att köttet vänts.
4. Ansa svampen. Skala och skär löken i klyftor. Stek svamp och lök med smör. Salta och peppra lätt mot slutet. Grunda med sky, lägg på kött och toppa med brynt svamp och garnera med salvia.

Dan Strandqvist

Mer läsning

Annons