Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fläskfilé med nötter, banan och curry

Annons

För 4 personer
30 minuter
600 g fläskfilé
1 tsk röd, thailändsk curry
salt och peppar
smör och rapsolja
Till såsen:
100 g haricots verts
1 röd paprika
1 gul lök
1 msk gul curry, gärna het
2 dl grädde
2 dl vatten
1 msk konc. kycklingfond
4 msk mango chutney
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
Att äta till:
2 fasta bananer
50 g cashewnötter
ris
dill

Gör så här:
1. Skala och skär löken till såsen i klyftor. Fräs lökklyftorna, haricots verts och paprika, skuren i bitar, med olja i en kastrull. Tillsätt gul curry, grädde, vatten, fond och mango chutney. Koka upp och red av med majsstärkelse löst i vatten. Sjud såsen i 5 minuter. Salta och peppra.
2. Putsa bort synligt fett från fläskfilén. Skär den i 3 cm breda skivor som bankas ut lätt. Krydda köttet med röd thaicurry, salt och peppar och stek det cirka 2 minuter per sida i lika delar smör och rapsolja.
3. Torka ur pannan. Stek bitar av banan och cashewnötter i enbart olja. Lägg upp och toppa med banan, nötter och dill! Ät med ris till.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons