Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fläskfilé med rosépepparsås och potatisgratäng

/

Annons

För 4 personer
1 1/2 timme
700 g fläskfilé
salt och peppar
smör och rapsolja
2 dl grädde
2 dl vatten
1 dl rödvin
1 1/2 msk konc. kalvfond
1 msk rosépeppar
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
salt
1 tsk kinesisk soja
Till gratängen:
1 kg fast potatis
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk grönsaksbuljong i pulverform
4 dl mager grädde
2 dl mjölk, 3-procentig
salt och peppar
smör
Att äta till:
lätt kokta broccoli- och blomkålsbuketter

Gör så här:
1. Skala och skiva potatis och gul lök. Gnid skivorna med pressad vitlök, en smulad tärning grönsaksbuljong, salt och peppar.
Lägg skivorna i en smörad ugnsfast form. Slå på grädde och mjölk och sätt in gratängen i 175 graders ugn i minst 1 timme.
2. Koka upp grädde, rödvin och vatten. Tillsätt stött rosépeppar och kalvfond. Koka upp igen, red med majsstärkelse och sjud såsen i 5 minuter. Färga med soja och smaka av med salt.
3. Putsa, skiva och banka ut fläskfilén. Stek skivorna 2-3 minuter på vardera sidan. Servera med lätt kokta bukettgrönsaker.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons