Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fläskfilé som på Balkan

Annons

För 4 personer
30 minuter
600 g fläskfilé
2 gula lökar
2 paprikor, gärna olika färger
1 mogen aubergine
1 dl ajvar relish
2 dl vatten eller rödvin
1 dl grädde
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
smör och rapsolja
salt och peppar
Att äta till:
ris eller stekt potatis
blandad sallad

Gör så här:
1. Putsa bort hinnor och synligt fett från fläskfilén. Se till att du har 8 lika stora bitar som bankas ut lätt med köttklubba eller knuten hand. Skär lök, paprikor och aubergine i inte alltför stora bitar.
2. Salta, peppra och stek köttet ett par minuter per sida i lika delar smör och rapsolja. Lägg över köttet i en vid panna eller kastrull.
3. Fortsätt att steka lök, paprika och aubergine några minuter. Blanda grönsakerna med köttet. Klicka i ajvar relish och tillsätt vatten eller vin och grädde. Koka upp och red av med majsstärkelse löst i vatten. Sjud grytan i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Bjuds med ris eller stekt potatis.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons