Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fläskfilégryta

Annons

För 4 personer
30 minuter
700 g fläskfilé
2 gula lökar
2 röda paprikor
1 msk paprikapulver
1 lagerblad
salt och peppar
smör och rapsolja
2 dl grädde
4 dl vatten
2 msk konc. kalvfond
2 msk majsstärkelse + 3 msk vatten
Att äta till:
ris
lättkokt salladslök

Gör så här:
1. Skär köttet i drygt centimetertjocka skivor. Skala och hacka de gula lökarna grovt. Skär paprikorna i bitar.
2. Bryn lök och paprika i lika delar smör och rapsolja. Ta upp och bryn därefter köttskivorna på båda sidor. Salta och peppra.
3. Lägg lök, paprika och kött i samma gryta. Krydda med paprikapulver, lagerblad och slå på vatten och kalvfond. Koka upp och sjud grytan i 6-7 minuter. Tillsätt grädde, koka upp och red av med majsstärkelse löst i vatten. Sjud grytan i ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna med ris och lättkokt salladslök.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons