Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fläskkotletter med trattkantarellsås

Annons

För 4 personer
40 minuter
4 fläskkotletter
2 msk vetemjöl
salt och peppar
smör och rapsolja
Till såsen:
1 liter trattkantareller
1 liten gul lök
3 dl grädde
2 dl vatten
1 msk konc. kycklingfond
1 msk majsstärkelse
1 tsk soja
Att äta till:
ugnsrostade potatisklyftor
1 msk rapsolja
1 msk hackad rosmarin
broccoli

Gör så här:
1. Tvätta och dela potatisarna i klyftor. Ringla över lite olja och hackad rosmarin. Stek potatisen i 200 graders ugn i 20 minuter.
2. Hacka svampen grovt och den gula löken fint. Stek svamp och lök sakta i lika delar smör och rapsolja.
Tippa över till kastrull, slå på grädde, vatten och fond. Koka upp, red av med majsstärkelse och sjud i 5 minuter. Färga med soja, salta och peppra.
3. Krydda kotletterna med salt och peppar. Vänd dem i vetemjöl och stek dem i lika delar smör och rapsolja. Först 2 minuter per sida så de får färg, sänk värmen och efterstek under lock ytterligare 10 minuter. Vänd och skya kotletterna ett par gånger under efterstekningen.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons