Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fransk ciderkyckling

Annons

För 4 personer
45 minuter

1 stor kyckling, ca 1,5 kg
salt och vitpeppar
smör och rapsolja
3 schalottenlökar
5 dl torr cider
3 dl grädde
2-3 kvistar färsk timjan
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

Till garnering:
3 syrliga äpplen
200 g färska champinjoner
persilja

Att äta till:
kokt eller stekt potatis

Gör så här:
1. Dela kycklingen i 8 delar med ben och allt. Salta och peppra. Hetta upp en vid panna och bryn bitarna i lika delar smör och rapsolja.
2. Vänd ner finhackad schalottenlök och slå på cider och grädde. Lägg i timjan. Koka upp och sjud under lock i 25 minuter. Red av med majsstärkelse löst i vatten och sjud pannan, nu utan lock, i ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3. Kärna ur och skiva äpplena. Skiva även champinjonerna. Stek äpplen och svamp i smör och rapsolja och använd som garnityr när grytan läggs upp. Toppa med persilja och bjud kokt eller stekt potatis till.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons