Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fransk fiskgryta

/
  • Färgstark mat blir det med saffran i fiskskyn. Två sorters fisk och räkor ger en sydfransk stil.

Annons

För 4 personer
30 minuter
300 g torskfilé
300 g laxfilé
1 gul lök
2 morötter
100 g broccolibuketter
1 dl ärter
1 msk smör
1 paket saffran, 0.5 g
1 tsk fänkålsfrön
1/2 tsk salt
5 dl vatten
2 dl torrt vin
1 1/2 fiskbuljongtärning
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
salt och vitpeppar
Att äta till:
kokt potatis
aioli
100 g räkor
citron
blandad sallad

Gör så här:
1. Hacka lök och strimla morötterna. Stöt saffran och fänkålsfrön i mortel. Fräs kryddorna med smör, lökhack och morotsstrimlor i en kastrull och späd med vatten och vin. Smula i fiskbuljongen, koka upp och red av med majsstärkelse löst i vatten. Sjud soppgrunden i 3 minuter. Lägg i broccoli och ärter och sjud 2 minuter till. Dra kastrullen från värmen, salta och peppra.
2. Dela torsk och lax i bitar med 2-3 centimeters sida och lägg dem i var sin kastrull. Slå på vatten så att det täcker, salta, peppra och sjud fiskbitarna 1 1/2 minut under lock och låt dem dra någon minut i vätskan vid sidan av spisen.
3. Fördela grunden i djupa tallrikar. Lägg i fiskbitarna samt räkor och bjud potatis, aioli och sallad till.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons