Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fransk jägarfilé från tama jaktmarker

Annons

För 4 personer

600 g fläskfilé

salt och svartpeppar

smör och rapsolja

Till såsen:

300 g färska champinjoner eller vild svamp

6 schalottenlökar

3 dl vatten

1 dl madeira

1 msk konc. kalvfond

1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

1/2 tsk torkad dragon

1 msk kinesisk soja

Att äta till:

4 tomater

ugnsrostade potatisklyftor

1 tsk flingsalt

blandade salladsblad

bladpersilja

1. Tvätta och skär potatisarna i klyftor som läggs i en ugnsfast form. Ringla över en matsked olja och krydda med vanligt salt.

Snitta tomaterna och lägg en liten smörklick på toppen. Salta och peppra.

2. Rosta potatisklyftorna i 200 graders ugn i 20 minuter. Vänd runt potatisklyftorna några gånger. När 10 minuter återstår sätts tomaterna in vid sidan av potatisen.

3. Ansa och dela svampen i bitar. Skala och skär lökarna i klyftor. Stek svamp och lök i lika delar smör och rapsolja.

Koka upp vatten, madeira och kalvfond i en kastrull. Red av med majsstärkelse löst i vatten och sjud såsen i 5 minuter. Vänd ner svamp och lök. Smaka av med dragon, soja, salt och svartpeppar.

4. Putsa köttet och dela det i 8 lika stora bitar som bankas ut lätt med en köttklubba eller knuten hand. Salta, peppra och stek köttet i lika delar smör och rapsolja cirka 2 minuter per sida eller tills det är genomstekt. Lägg upp köttet och fördela såsen över. (TT Spektra)

Mer läsning

Annons