Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Franska köttfärsbiffar med ­pepparsås

Annons

För 4 personer. 35 minuter.

600 g köttfärs, 70% nöt, 30 % fläsk
2 ägg
1 msk konc. kalvfond
1 tsk fransk senap
1 tsk torkad timjan
1 vitlöksklyfta
salt och svartpeppar
smör och rapsolja
Till såsen: 1 dl rödvin, 2 dl vatten,
2 dl grädde, 1 msk majsstärkelse +
2 msk vatten, 1 msk grönpeppar i lag, 1 msk lag från grönpepparburken, 1/2 msk kinesisk soja.
Att äta till: Ugnsrostade potatisklyftor, blandade blad.

Gör så här:
1. Blanda köttfärs med ägg, fond, senap, timjan, riven vitlök, salt och svartpeppar. Forma och stek små biffar i lika delar smör och rapsolja.
2. Skär potatisen i klyftor och sprid ut dem på en långpanna. Ringla över olja och krydda lätt med salt och peppar. Stek potatisen i 175 graders ugn i cirka 20 minuter.
3. Koka upp vin, vatten och grädde. Smaksätt med grönpeppar och lag. Red med majsstärkelse och sjud såsen i 5 minuter. Färga med soja och smaka av med salt och eventuellt lite extra svartpeppar.

Mer läsning

Annons