Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Friterad fisk med skummande currysås

/

Annons

För 4 personer, 45 minuter

500 g kapkummel
1 dl vetemjöl
salt och peppar
1 liter friteringsolja
Till frityrsmeten:
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
3 ägg (1 äggula sparas till skummet)
2 dl öl
4 msk rapsolja

Till såsen:
1 gul lök
1 syrligt äpple
1 1/2 msk rapsolja
2 tsk curry
4 dl vatten
1 msk konc. kycklingfond
1 dl grädde
1 msk majsstärkelse
Till skummet:
3 dl lättmjölk
1 tsk curry
1 äggula

Att äta till:
ris
ärter
citron

Gör så här:
1. Fräs hackad gul lök och äpple med olja i kastrull. Tillsätt curry, vatten och fond. Sjud i 10 minuter. Slå i grädde och red av med majsstärkelse. Sjud i 5 minuter till. Sila, salta och peppra.
2. Separera äggen. Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör samman mjöl, salt, 2 äggulor (en äggula sparas till skummet), öl och rapsolja till en slät smet. Vänd till sist ner vispad äggvita.
3. Värm friteringsoljan till 165 grader. Skär fisken i tjocka strimlor. Salta, peppra och vänd dem i vetemjöl och frityrsmet. Fritera fisken 2-3 minuter i omgångar.
Koka upp lättmjölk och curry i en kastrull. Dra kastrullen från värmen och tillsätt en äggula. Vispa upp till skum med elvisp.

Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons