Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Friterad halloumi med ­hjortronsylt

Annons

För 4 personer

150 g halloumi

1 dl vetemjöl

2 ägg

1 1/2 dl veteströbröd

1 knippa krusbladig persilja

1 liter raps- eller friteringsolja

Att äta till:

2-3 dl hjortronsylt

1. Mät upp mjöl och veteströbröd på två tallrikar. Knäck och vispa upp äggen. Öppna förpackningen med halloumi men var noga med att vätskan i förpackningen inte går förlorad. Dela osten i 4 bitar, ungefär som små fiskpinnar.

2. Vänd ostbitarna i tur och ordning i vätskan från förpackningen, vetemjöl, uppvispat ägg och till sist i veteströbrödet.

3. Värm hjortronsylten varsamt i kastrull eller mikro. Ta bort stjälkar från persilja.

4. Värm friteringsoljan till 165-170 grader. Fritera osten till dess paneringen fått fin färg. Ta upp ostbitarna. Fritera persilja några sekunder och lägg den sedan på hushållspapper.

5. Lägg upp ost och friterad persilja på tallrikar. Fördela den varma hjortronsylten intill och servera direkt.

Mer läsning

Annons