Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Friterad lax med asiatiska tillbehör

Annons

För 4 personer
30 minuter
600 g skinn- och benfri laxfilé
2 ägg
1 dl vetemjöl
salt och vitpeppar
2 dl pankoströbröd (asiatiskt ströbröd som finns i välsorterade mataffärer)
1 liter friteringsolja
Till såsen:
1 1/2 dl chilisås på tomatgrund
1/2 dl strösocker
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk thailändsk röd curry
1/2 msk majsstärkelse + 1 msk vatten
Att äta till:
1 färsk ananas
1 msk rapsolja
ris
blandade salladsblad
1 limefrukt

Gör så här:
1. Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull. Koka upp och red med majsstärkelse löst i vatten. Sjud såsen i 3-4 minuter. Koka ris.
2. Skär laxen i 2 centimeter tjocka strimlor. Salta, peppra och rulla strimlorna i tur och ordning i vetemjöl, uppvispat ägg och pankoströbröd. Värm friteringsolja till 160-165 grader i en vid kastrull. Fritera laxen 3-4 minuter.
3. Skala och skär ananasen i bitar. Ta inte med den hårda mittbiten. Stek bitarna i rapsolja så de får färg. Lägg upp ris och ananas. Ringla över sås och toppa med lax. Bjud sallad och lime till.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons