Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frittata med kryddig korv

Annons

För 4 personer

200 g kryddig, grov chorizo

4-5 kalla, kokta potatisar

1 röd paprika

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

6 ägg

2 dl riven ost, gärna färsk parmesan

1 1/2 dl mjölk

smör och rapsolja

färsk basilika

salt och svartpeppar

1. Skär 8-10 tunna skivor av korven. Skär ner resten i bitar med en knapp centimeters sida. Skär potatisarna i skivor, skär paprikan i bitar, hacka den gula löken och riv vitlöksklyftan.

2. Rör samman mjölk och riven ost. Knäck äggen i en vispvänlig skål och rör äggen sparsamt. Blanda mjölk- och ostblandningen med äggen. Salta och peppra.

3. Stek korvbitar, potatisskivor, paprika- och gul lökhack i lika delar smör och rapsolja. Efter någon minut tillsätts äggsmeten och riven vitlök. Rör varsamt i omeletten i någon minut. Låt den sedan grädda i fred på spisen ett par minuter innan pannan sätts in i 175 graders ugn i 15-20 minuter.

4. Ta ut pannan och garnera den med de sparade korvskivorna samt färsk basilika. Skär upp i "tårtbitar" eller ställ pannan direkt på bordet.

Mer läsning

Annons