Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyllda ägg

Annons

För 4 personer
30 minuter
8 ägg
1 dl grädde
salt och vitpeppar
Till garnering:
inlagd sill i mindre bitar
dill
skalade räkor
timjan
Gör så här:
1. Hugg av toppen på äggen med en vass kniv. Töm ur och skölj skalen. Innehållet vispas med grädde, salt och peppar och hälls i en vid kastrull eller panna.
2. Sätt kastrullen på kall spis. Sätt på värmen, men bara till ”halvfart” och rör sakta med en träsked med rak kant som kan skrapa botten på kastrullen så att äggsmeten inte bränner fast. Långsam uppvärmning är viktig för att äggröran inte ska klumpa sig. När äggröran börjar övergå till krämig konsistens är den klar och kastrullen lyfts av spisen.
3. Fyll de tomma äggskalen med äggröra. Placera äggen i äggkoppar. Avsluta med sill eller räkor och garnera med dill eller färsk timjan. Äggen är godast med ljummen fyllning men de kan även serveras kalla.

Mer läsning

Annons