Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyllda färsbiffar med dragonpepparsås

Annons

För 4 personer
35 minuter
600 g köttfärs, 100% nöt
1 ägg
2 msk ströbröd
1/2 dl vatten
1 tsk konc. kalvfond
1 vitlöksklyfta
1 tsk timjan
1 msk Dijonsenap
salt och svartpeppar
50 g ädelost
4 skivor bacon
smör och rapsolja
Till såsen: 3 dl vatten, 2 dl grädde, 1 1/2 msk konc. kalvfond, 1 tsk rödvinsvinäger, 1 tsk dragon, 1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten, 1 msk kinesisk soja.
Att äta till: Ugnsstekta potatishalvor, blandade salladsblad, rädisor.

Gör så här:
1. Blanda ströbröd, vatten, fond och ägg. Arbeta i köttfärsen och smaksätt med riven vitlök, timjan, senap, salt och peppar. Forma 8 tunna biffar. Lägg en liten bit ädelost på häften av biffarna, de återstående biffarna ovanpå och linda bacon runt kanten.
2. Stek biffarna i lika delar smör och rapsolja 3 minuter per sida i öppen panna, därefter 3 minuter till på svag värme under lock.
3. Koka upp vatten, grädde, fond, vinäger och dragon. Red av med majsstärkelse löst i vatten och sjud såsen i 5 minuter. Smaksätt med kinesisk soja, salt och svartpeppar. Bjuds med ugnsrostade potatishalvor, blandad sallad och rädisor.
Dan Strandqvist/TT Spektra

Mer läsning

Annons