Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyllda lammköttbullar

Annons

För 4 personer
30 minuter
600 g lammfärs
1 ägg
1 vitlöksklyfta
2 msk hackad, färsk oregano
salt och vitpeppar
100 g fetaost
smör och rapsolja
Att äta till:
blandade salladsblad
6 tomater
12-16 svarta oliver
färsk oregano
1 msk olivolja
ris, couscous eller bulgur

Gör så här:
1. Blanda lammfärs, ägg, riven vitlök, hackad oregano, 1 tsk salt och 1 krm vitpeppar. Forma stora köttbullar, cirka 5 cm i diameter.
2. Öppna köttbullarna med en kniv och peta in en bit fetaost i mitten. Förslut köttbullarna och bryn dem runt om i lika delar smör och rapsolja. Efterstek i medelvarm panna med flera vändningar alternativt sätt in köttbullarna för efterstekning i 175 graders ugn cirka 8 minuter.
3. Arrangera blandade blad, skivad tomat och oliver på tallrikar. Lägg köttbullarna ovanpå och ringla över lite olivolja. Ris, couscous eller bulgur passar bra till.
Dan Strandqvist/TT Spektra

Mer läsning

Annons