Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävlekryddad tjälknul med potatissallad

Annons

Tjälknul från Knaperboden (Peter gör tjälknul av bogen)
Potatis, äpple, lök
Gästrikepesto
Krösamossås
Gör egen pesto:
Mårdängs rapsolja
Solroskärnor från Wij trädgårdar
Vitlök från Gavelhyttan
Färska örter (nässlor, basilika) från Böle
Ostronskivling från Hamrånge
Citron
Rosta solroskärnorna och stek sedan ostronskivlingarna i rapsolja i samma panna. Mixa allt utom oljan. Späd sedan med oljan till lagom konsistens. Smaksätt med citron. Peston kan sparas. Se bara till att täcka burken med olja så håller den längre.
Tärna potatis, äpple och lök med peston. Servera det skivade köttet med potatissalladen och en rejäl klick krösamossås.

Mer läsning

Annons