Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glödbakad potatis med texmexfyllning

Annons

För 4 personer

4 bakpotatisar alt. jämnstora potatisar av mjölig sort

Till fyllningen:

400 g ren nötfärs

1/2 gul lök

1 vitlöksklyfta

1/2 tsk finhackad chili

1 tsk paprikapulver

3 msk tomatpuré + 1/2 dl vatten

3-4 kvistar färsk oregano

1 tsk salt

2 msk rapsolja

2 dl crème fraiche

1 dl majonnäs

1/2 finhackad rödlök

2-3 msk rostad lök

tortillachips

sallad, gurka och tomat

1. Tvätta och stick några hål i skalet, framför allt på ovansidan, med en provsticka. Linda in potatisarna en och en i kraftig aluminiumfolie. Lämna en öppning uppåt så att potatisarna kan ånga av vid bakningen i grillen. Se till att grillen har jämn värme och lägg potatisarna på gallret. Grill med lock gör att bakningen går lite snabbare, men se till att toppventilen inte är helt stängd. Beräkna en dryg timme för att potatisarna ska bli klara.

2. Hacka gul lök fint, riv vitlöksklyftan, finhacka chilin och hacka oreganon något grövre. Blanda med köttfärs, paprikapulver och salt. Stek blandningen i en het panna med olja tills den får en grynig konsistens. Tillsätt tomatpuré och vatten och blanda allt.

3. Blanda crème fraiche och majonnäs.

4. Snitta upp potatisarna, ta bort folien och fyll först med köttfärs därefter crème fraicheblandningen. Garnera med rödlök, rostad lök och tortillachips. Avsluta med grönsaker. (TT Spektra)

Mer läsning

Annons