Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glöggmarinerade revbensspjäll i madeirasås

Annons

För 6 personer

1 kg tjocka revbensspjäll

1 gul lök

1 msk smör

3 dl glögg

Till stekningen:

50 g smör

1 msk färskriven ingefära

1 tsk salt

1 1/2 krm svartpeppar

1 msk konc. kalvfond

3 msk kinesisk soja

2 dl glögg

1 tsk torkad chili

1 msk majsstärkelse + 1 msk vatten

1. Lägg spjället i en form med höga kanter. Skala och skär en gul lök i större bitar. Fräs bitarna med smör i en kastrull. Slå på glögg och häll omedelbart blandningen över spjället. Låt spjället stå kallt i ett dygn. Vänd det då och då i marinaden.

2. Ta upp spjället och kasta marinaden. Lägg spjället i en smord långpanna med den feta sidan uppåt. Smält smöret och blanda i färskriven ingefära, salt, svartpeppar, kalvfond och soja. Pensla spjället med kryddblandningen. Sätt in spjället i 150 graders ugn.

3. Efter 20 minuter häller man ett par deciliter varm glögg vid sidan av köttet. Fortsätt att steka spjället i 1 timme. Ös köttet med vätskan var tionde minut. Avsluta med chili om du vill ha extra kryddiga spjäll.

4. Ta upp spjället och dela det i mindre bitar. Om man vill kan skyn kokas upp i kastrull och redas av med majsstärkelse löst i vatten. Slå skyn över spjällen.

Mer läsning

Annons