Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glutenfria kokosrutor

Annons

16 bitar
3 ägg
2 dl socker
3 dl kokosflingor
3/4 dl potatismjöl
1,5 tsk bakpulver
Krämen:
100 g rumsvarmt smör eller margarin
1,5 dl florsocker
1,5 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
knappt 1/2 dl punsch eller pressad apelsinsaft (jag tog bara drygt 1 msk punsch och det räckte bra)
Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop kokosflingor, potatismjöl och bakpulver och vänd ner detta i smeten. Bred sedan ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, cirka 30x40 cm.
Grädda i nedre delen av ugnen på 250 grader tills kakan har fått fin färg, i cirka fem minuter.
Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och dra av papperet som den gräddats på. Låt sedan kakan kallna helt.
Krämen:
Rör ihop det rumsvarma smöret, florsocker, kakao, vaniljsocker, äggula och punsch/apelsinsaft till en smidig kräm.
Dela kakan i två halvor. Bred hälften av krämen på den ena halvan och lägg den andra över. Bred på resten av krämen och strö gärna på lite kokosflingor. Skär kakan i bitar.

Mer läsning

Annons