Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gösrygg med timjanstuvad spenat

Annons

4 personer
600 g gösryggfilé
2 msk vetemjöl
1 uppvispat ägg
salt och vitpeppar
smör och rapsolja till stekning
Till stuvningen:
500 g hackad spenat
1 msk smör
1 dl grädde
1 msk färsk, hackad timjan
1/2 msk konc. kycklingfond
maizena
salt och peppar

Färsk spenat kokas i saltat vatten en minut. Tippa upp i durkslag, spola med kallt vatten och låt rinna av. Fryst spenat tinas före tillagning. Hacka och fräs spenaten med smör i en vid kastrull. Tillsätt grädde, finhackad timjan och kycklingfond. Koka upp och red lätt med maizena. Låt efterdra på mycket svag värme 3-4 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Dela gösryggen i bitar som vänds i vetemjöl och sedan uppvispat ägg. Stek i lika delar smör och rapsolja. Stektiden beror på fiskens storlek, normalt en dryg minut per sida.
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons