Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gräddglass med färsk vanilj

Annons

För 4 personer

3 dl mjölk, 3% fetthalt

1 dl grädde, 38-40% fetthalt

1 dl florsocker

4 äggulor

1/2 vaniljstång

1. Vispa äggulor och florsocker pösigt. Det går att använda vanligt strösocker också, men det fina florsockret gör att man snabbare får önskad konsistens.

2. Snitta upp vaniljstången och skrapa ur de svarta fröna. Blanda ner vaniljfröna i äggsmeten.

3. Värm mjölk och grädde till nära nog kokpunkten. När ytan börjar höja sig lyfts kastrullen omedelbart av spisen. Vänta någon minut och vispa sedan ner gräddmjölken i äggsmeten. Ställ blandningen svalt och låt den kallna helt. När den är sval kan man kyla den extra i kylskåp.

4. Kör blandningen i glassmaskin till önskad konsistens. Beroende på utgångstemperatur på smeten och glassmaskinens effekt tar infrysningen 20 till 30 minuter. Glassen kan även frysas in i en liten form med höga kanter. Ta ut formen och rör i glassen några sekunder var 30:de minut. Sätt in glassen i frysen igen och fortsätt så till dess glassen stelnat helt.

Mer läsning

Annons