Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gratinerade rökta musslor

Annons


2 burkar rökta musslor, cirka 200 g avrunnen vikt
100 g färska champinjoner
150 g riven mozzarellaost
1 krm svartpeppar
1 msk finhackad gräslök
8 skivor kavring
Att äta till:
blandade salladsblad
1 msk färskpressad citronsaft
bladpersilja
1. Låt musslorna rinna av i sil. Skär champinjonerna i ganska tunna skivor. Skär bort kanterna från den skivade kavringen.
2. Varva musslor och svamp på brödskivorna. Strö över varsamt med svartpeppar och fint hackad gräslök. Avsluta med riven mozzarella.
Så långt kan förrätten förberedas.
3. Värm ugnen till 225 grader. Gratinera mackan mitt i ugnen till dess osten smält ner och fått lite färg.
Servera med blandade blad med några droppar färskpressad citron samt stora kvistar bladpersilja.

Mer läsning

Annons