Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gravad lax med dillstuvad försommarpotatis

Annons

För 4 personer

500 g gravad lax

20 färska potatisar

1 1/2 msk smör

1 1/2 msk vetemjöl

4 dl mjölk

3-4 msk hackad dill

salt och peppar

Att äta till:

blandad sallad

citron

1. Skrubba och koka färskpotatis nästan klar. Slå bort kokvattnet och dela potatisarna i större bitar.

2. Skiva upp laxen och lägg upp fyra portioner.

3. Värm mjölken. Fräs samman smör och vetemjöl i en kastrull. Späd med mjölk till slät stuvning som får sjuda 5 minuter. Vänd ner potatisbitarna och hackad dill. Smaka av med salt och peppar.

4. Lägg upp en liten klick stuvad potatis intill laxen och garnera med blandad sallad och citron.

Dan Strandqvist/TT Spektra

dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons