Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gravad lax med dillstuvad potatis

/

Fick du gravad lax över efter påsk? Lyckost dig, då är det bara att dillstuva potatis och bjuda till bords. Laxen serveras kall i tunna skivor.

Annons

För 4 personer, 30 minuter

600 g gravad lax
10 potatisar av fast sort
1 1/2 msk smör
1 1/2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
3-4 msk hackad dill
salt och peppar

Att äta till:
blandad sallad
citron

Gör så här:
1. Skiva upp laxen om den inte redan är det. Lägg upp fyra portioner så den delen av jobbet är klart.
2. Skala och skär potatisarna i större bitar som kokas varsamt cirka 12-15 minuter. Kolla med sticka att de är genomkokta innan kastrullen lyfts av spisen.
3. Värm mjölken. Fräs samman smör och vetemjöl i en kastrull. Späd med mjölk till slät stuvning som får sjuda i 5 minuter. Vänd ner potatisbitarna och hackad dill. Låt allt bli riktigt varmt på låg värme. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp lax och stuvad potatis direkt på tallrikar och garnera med blandad sallad och citron.

Mer läsning

Annons