Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gravlaxentré med ­hovmästarsås

Annons

För 4 personer

300 g gravad lax i tunna skivor

4 skivor vitt matbröd

1 hårdkokt ägg

8 sparrisar

1 citron

bladsallad

gurka

dill

smör och rapsolja

Till såsen:

3 msk svensk senap

1 msk socker

1 msk vitvinsvinäger

3 msk hackad dill

1 dl rapsolja

salt

1. Rör samman senap, socker och hackad dill i en vispvänlig skål. Fortsätt med vinäger och avsluta med olja som först tillsätts droppvis och sedan i små omgångar under ständig vispning. Smaka av med salt. Hovmästarsås serveras alltid lätt kyld.

2. Hårdkoka ägget, det vill säga 8 minuter, och ge sparrisarna ett uppkok i lättsaltat vatten.

3. Kantskär bröden eller ta ut runda bröd med en utstickare. Stek brödskivorna i lika delar smör och rapsolja så att de får fin färg utan att bli brända. Låt bröden mellanlanda på hushållspapper så att onödigt fett sugs upp.

4. Grunda med ett litet salladsblad. Rulla laxskivorna och ställ dem på högkant på salladen. Fortsätt med ett kvarts ägg, två stående sparrisar, en vriden gurkskiva och dill. Placera bröden på tallrikar och slå en ring hovmästarsås runt. Dekorera med citronklyftor.

Mer läsning

Annons