Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grekisk bondsallad

Annons

För 4 personer
4 tomater
1/2 gurka
1 grön paprika
1 rödlök
150 g fetaost i tärningar
1 msk grovt hackad färsk oregano
1 tsk hackad färsk timjan
3 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
20 svarta oliver
8 inte allt för starka feferoni
flingsalt och svartpeppar

Att äta till:
Vitt, gärna lättrostat bröd

1. Skölj och skär ned tomater, gurka och paprika i större bitar. Skala och skiva rödlöken tunt. Skär osten i drygt sockerbitsstora bitar. Blanda allt i en salladsskål.
2. Hacka färsk oregano och timjan och blanda ner örtkryddorna i salladen.
3. Vispa samman dressingen av olivolja och rödvinsvinäger. Krydda dressingen med ett par nypor salt och några tag med svartpepparkvarnen. Slå dressingen över salladen.
4. Toppa med svarta oliver, feferoni och några kvistar oregano och timjan. Bjud vitt, gärna lättrostat bröd till. Man kan även skära brödet i sockerbitsstora tärningar som vänds i vitlökskryddad olivolja och steks i panna alternativt rostas i ugn. Bitarna strös över salladen just före serveringen.

Mer läsning

Annons