Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grekisk bondsallad

Annons

För 4 personer
10 minuter
4 tomater
1/2 gurka
1 grön paprika
1 rödlök
150 g fetaost i tärningar
1 msk grovt hackad färsk oregano
1 tsk hackad färsk timjan
3 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
flingsalt och svartpeppar
20 svarta oliver
8 feferoni

Att äta till:
Mjukt bröd som värmts i ugnen

Gör så här:
1. Skölj och skär ner tomater, gurka och paprika i större bitar. Skala och skiva rödlöken tunt. Skär osten i drygt sockerbitsstora bitar. Hacka färsk oregano och timjan. Blanda alla ingredienser i en salladsskål.
2. Vispa samman dressingen av olivolja och rödvinsvinäger. Krydda dressingen med ett par nypor salt och några tag med svartpepparkvarnen. Slå dressingen över salladen.
3. Toppa med svarta oliver, feferoni och några kvistar oregano och timjan. Bjud varmt bröd från ugn eller rost till. Man kan även skära brödet i sockerbitsstora tärningar som vänds i vitlökskryddad olivolja och steks i panna alternativt rostas i ugn. Bitarna droppas över salladen just före serveringen.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons