Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grekisk fisksoppa

Annons

För 4 personer

400 g torskfilé från säkra bestånd

1 liter fiskbuljong

3 msk olivolja

1 gul lök

1 grön paprika

1 liten purjolök

2 vitlöksklyftor

4 tomater

4 potatisar

salt och vitpeppar

4 msk hackad persilja

Att äta till:

grekiskt lantbröd

1. Skala och dela den gula löken i större bitar. Skölj och skär tomater, paprika och purjolök i centimeterstora bitar. Skala och skär potatisarna i centimetertjocka skivor.

2. Koka upp fiskbuljong från tärning eller fond i en rymlig kastrull och tillsätt grönsaker, potatis och olivolja. Pressa eller riv i vitlök. Låt koka upp, sänk värmen och sjud soppan utan lock i 10 minuter.

3. Dela fisken i bitar. Lägg bitarna i soppan och sjud soppan ytterligare ett par minuter. Smaka av med hackad persilja, salt och vitpeppar. Servera med grekiskt lantbröd.

Mer läsning

Annons