Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grekiska grillspett

/

Grekiska grillspett med tsatsiki

Annons

För 4 personer, 2 1/2 timme

600 g mört kött, lammrygg, fläskytterfilé eller entrecote från nöt, saften från en citron, 2-3 msk olivolja, 1/2 tsk grovmald svartpeppar, 2 msk hackad, färsk oregano ,2 röda lökar, 2 gröna paprikor, salt

Till tsatsikin:

3 dl fet yoghurt, 1 gurka, 1 msk olivolja, 1 tsk vitvinsvinäger, 1/2 tsk salt, 1 vitlöksklyfta

Att äta till:

blandad grönsallad

oliver

Gör så här:

1. Skär köttet i 2-3 centimeter stora bitar. Skär paprikorna i lika stora bitar och lökarna i klyftor. Lägg allt i en skål och tillsätt hackad oregano, saften från en citron, olivolja, salt och svartpeppar. Rör om och låt stå ett par timmar.

2. Riv gurkan grovt och sprid ut den på flera lager hushållspapper. Salta och låt gurkan stå och dra ur i 10 minuter. Blanda yoghurt, olivolja och vinäger. Vänd ner gurkan och krydda med riven vitlök.

3. Låt kött och grönsaker mellanlanda på flera lager hushållspapper som suger upp fettet. Varva kött, paprika och lök på grillspett som grillas ett par minuter per sida över fin glöd.

Mer läsning

Annons