Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grillad entrecote med kall paprikasås och country frites

Annons

För 4 personer

4 skivor entrecote, ca 160 g var

1 tsk svartpeppar

1 msk rapsolja

Till såsen:

1 gul lök

1 röd paprika

1 gul paprika

1 vitlöksklyfta

1 msk fransk senap

1 krm svartpeppar

1 tsk rödvinsvinäger

1 tsk worcestershiresås

2 dl chilisås på tomatgrund

1 dl rapsolja

salt

Till potatisen:

10 potatisar

1 liter rapsolja

1. Skala och hacka löken. Skär paprikorna i små tärningar. Vispa samman chilisås och rapsolja. Smaksätt med riven vitlök, senap, peppar, vinäger och worcestershiresås. Rör ner lök och paprika. Smaka av med salt.

2. Tvätta och skär potatisen i grova strimlor. Koka potatisstrimlorna i 3 minuter. Slå av vattnet och sprid ut strimlorna på hushållspapper så de blir helt torra. Värm olja till 160-170 grader och fritera potatisen i omgångar, ca 4-5 minuter. Salta.

3. Pensla köttet med olja och krydda med svartpeppar. Grilla köttet 2-3 minuter per sida, salta och servera med sås, friterad potatis samt sallad.

Mer läsning

Annons