Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grillad fläskkarré med coleslaw

Annons

För 4 personer. 50 minuter.
4 rejäla skivor fläskkarré
1 msk konc. kalvfond
2 msk rapsolja
2 krm svartpeppar
Till grillsmöret: 75 g smör, 1 tsk paprika, 1 tsk curry, 1 msk ketchup, 1 vitlöksklyfta.
Till coleslaw: 300 g färsk vitkål,
2 dl crème fraiche, 4 msk majonnäs, 1 tsk sambal oelek, 1 tsk vitvinsvinäger, 1/2 tsk salt.
Att äta till: Ugnsrostade potatishalvor.
Gör så här:
1. Blanda kalvfond, olja och svartpeppar. Pensla köttet med blandningen och låt det ligga en dryg halvtimme innan det grillas.
2. Strimla färsk vitkål fint. Ta inte med den hårda roten. Blanda crème fraiche med majonnäs, sambal oelek, vinäger och salt. Vänd ner vitkålen i blandningen och ställ svalt i väntan på servering.
3. Blanda ingredienserna till grillsmöret och ställ svalt i väntan på servering. Rosta potatishalvor i ugnen och grilla köttet över fin glöd.
Dan Strandqvist/TT Spektra

Mer läsning

Annons