Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grillad fläskkarré med ört- och vitlökssmör

Annons

För 4 personer

4 skivor fläskkarré, ca 180 g var

Till marinaden:

1 tsk konc. kalvfond

1 msk tomatketchup

1 tsk soja

2 msk rapsolja

1 krm svartpeppar

Till smöret:

100 g smör

2 msk finhackad färsk timjan

2 msk finhackad persilja

1-2 vitlöksklyftor

1 tsk vitvinsvinäger

1 krm salt

Att äta till:

ugnsrostade potatisklyftor

blandad sallad med olika blad

körsbärstomater

gurka

1. Blanda marinaden och pensla köttbitarna flödigt. Täck över men låt köttet stå i rumstemperatur i 30 minuter i väntan på grillen.

2. Blanda rumstempererat smör med finhackad färsk timjan och persilja. Riv eller pressa i färsk vitlök samt tillsätt vinäger och lite salt. Blanda samman och ställ svalt.

3. Torka av köttet och grilla det 2-3 minuter per sida över fin glöd. Salta först när köttet är klart.

Servera köttet med ugnsrostade potatisklyftor, ört- och vitlökssmör samt en blandad sallad med

olika blad, halva körsbärstomater och gurka i bitar.

Mer läsning

Annons